Drop mælken og få smuk hud

Nej tak til hudpleje testet på dyr!

Der er nogle ting, jeg absolut ikke vil gå på kompromis med, når det gælder min makeup og mine hudplejeprodukter – ingen dyr skal lide for min skønhed. Bom. Basta. Så er jeg lige glad med hvor smuk indpakningen er og hvor meget firmaet lover, at cremerne kan gøre for min hud. Faktum er, at dyreforsøg er fuldstændig gammeldags og modbydeligt, og at der faktisk er en grund til, at det er forbudt i EU at teste kosmetik og hudpleje på dyr. Det er meningsløst dyreplageri.

Umiddelbart er det ikke så svært at finde hudplejeprodukter, der ikke er testet på dyr. Mærker der er certificeret med Leaping Bunny, Natrue eller Ecocert er ikke testet på dyr.

Kig efter disse certificeringer hvis du vil have cruelty-free hudpleje

Dem, der lyver om det
Vi ved snart allesammen, at L’oreal, Dior, Chanel m.m. nærmest er stolte over deres dyreforsøg. Men hvad med mærker som Body Shop og Origins, der gør en dyd ud af at fortælle, at de er imod dyreforsøg? Tester de på dyr? Både og. Body Shop tester ikke selv på dyr, men Body Shop er ejet af L’oreal, som står for dyreforsøgene, og dermed er Body Shop også lig med dyreforsøg. Køber du Body Shop produkter, så støtter du L’oreals forsøg. Desværre.

Så er der Origins. Origins har skuffet mig rigtig meget. De udtaler selv:

For mere end 20 år siden, var vi et af de første firmaer der sluttede med at teste vores produkter på dyr, for at dokumentere sikkerheden af vores produkter. Vi vil gerne bekræfte at denne holdning ikke har ændret sig. Vores produkter er ikke testet på dyr, med mindre dette er et absolut krav i form af en given lovgivning. Vi har forpligtet os til at anvende testmetoder der ikke involvere dyr, for således at eliminere dyreforsøg. Vi vil fortsætte med at forske og fremme anerkendelsen hos myndighederne af disse alternative metoder i hele verdenen. Hilsner fra Origins

Bemærk det, jeg har markeret med fed. Der er flere elementer i denne udtalelse, der skurrer i ørerne. Origins bliver i forhold til denne udtalelse på Facebook bedt om at forholde sig til, om de så tester deres ingredienser på dyr, hvilket de ikke vil svare på.  Firmaer differentierer nemlig mellem om de tester det færdige produkt eller om de tester ingredienser – for os almindelige forbrugere er det umiddelbart det samme, men det er det ikke juridisk og praktisk. Origins melder kun ud, at det færdige produkt ikke testes, hvilket er omsonst, hvis ingredienserne jo er testet på dyr. Same, same, but different.

Desværre så har Origins helt frivilligt valgt at gå ind på det kinesiske marked for at tjene flere penge. Det er her den markerede sætning også har stor betydning. Det er nemlig et lovkrav i Kina, at alle kosmetikprodukter testes på dyr. En hel del firmaer, som har deres etiske holdninger i orden, har valgt ikke at åbne butikker i Kina netop fordi de ikke ønsker at teste på dyr. Det er Origins ligeglade med. Det handler nemlig om penge. Dermed kan Origins benytte sig af det forbehold, som de bruger i udtalelsen:

Vores produkter er ikke testet på dyr, med mindre dette er et absolut krav i form af en given lovgivning.

Jeg er skuffet. Origins tester på dyr.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Drop mælken og få smuk hud